Tidligere Saxo Bank-ejer tæt på at købe Joe & The Juice

Branchemediet Mergermarket kan afsløre, hvilken amerikansk kapitalfond, der køber sig ind i den danske kaffe- og juicekæde.

Joe and the Juice i Sværtegade. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE

Den amerikanske kapitalfond General Atlantic, der tidligere ejede en del af Saxo Bank, er tæt på at købe en andel i Joe & The Juice, skriver branchemediet Mergermarket.

»General Atlantic er tæt på at købe en minoritet i den danske juicekæde Joe & The Juice,« hedder det fra Mergermarket.

General Atlantic ejede indtil 2011 en del af Saxo, men solgte her sin andel til kapitalfonden TPG. Nu har General Atlantic igen fået smag for danske virksomheder.

En kilde siger til Mergermarket, at den danske virksomhed vil blive værdisat "usædvanligt højt", hvilket ifølge mediet er op mod halvanden mia. kr.

»Kædens vækst på det amerikanske marked er en attraktiv investering pga. de forventede faldende omkostninger til arbejdskraft og ingredienser, som kan betyde en tredobling af omsætningen og forbedrede marginer,« skriver Mergermarket.

Joe & The Juice blev stiftet i 2002 i stueetagen i stormagasinet Magasin. Konceptet var enkelt: Friskpresset juice og kaffe serveret af unge, mandlige bartendere. Det har vist sig at holde og i 2015 omsatte kæden for 420 mio. kr. og opnåede et driftsresultat på 75 mio. kr.

Flere medier - herunder Berlingske - skrev i august, at en amerikansk fond var tæt på at købe sig i Joe & The Juice.

Stifter Kaspar Basse er i dag minoritetsejer, mens Joe & The Juice kontrolleres af den svenske kapitalfond Valedo. Sammen åbnede de for et lille år siden de første Joe & The Juice-barer i USA. Det er angiveligt gået over al forventning, og de første åbninger i USA har givet dem blod på tanden til et markant større indtog.

Planen er ifølge Mergermarket, at både Kaspar Basse og Valedo bliver som aktionærer efter General Atlantic træder ind i ejerkredsen.