Tidligere SAS-chef til kriseramt flyselskab

Vagn Sørensen, der er tidligere vicekoncernchef i SAS, skal angiveligt finde en køber til flyselskabet British Midland

Vagn Sørensen rykker ind på formandsposten i British Midland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere vicekoncernchef i SAS Vagn Sørensen er blevet valgt til bestyrelsen i det kriseramte britiske luftfartsselskab British Midland og er samtidig suset direkte ind på formandsposten. Det skriver nyhedssitet Check-In.dk.

Han overtager pladsen fra Stefan Lauer, der er Chief Officer Group Airlines and Corporate Human Resources hos Deutsche Lufthansa AG, der ejer British Midland.

"Med Vagn Sørensen har vi fået en anerkendt luftfartsekspert som formand for bmi (British Midland, red.). Hans erfaring med omstruktureringer er af særlig stor betydning og værdi for selskabet i denne kritiske periode,", siger Stefan Lauer ifølge Check-In.dk.

Vagn Sørensens største opgave bliver med al sandsynlighed at finde en køber til det trængte luftfartsselskab. Lufthansa er ved at undersøge mulighederne for at sælge British Midland, og i første omgang har IAG, der er holdingselskab bag British Airways og Iberia, vist interesse.

Siden Vagn Sørensen sagde farvel til SAS i 2001, har han blandt andet været koncernchef hos Austrian Airlines AG frem til 2006. I dag er han medlem af Supervisory Board i Lufthansa Cargo AG samt medlem af bestyrelsen i Air Canada, Royal Caribbean Cruise Cruises Ltd og norske Braganza.