Tidligere minister ind i lufthavns-bestyrelse

Tidligere transportminister Flemming Hansen skal navigere ny lavpristerminal sikkert ud af startblokken.

Læs mere
Fold sammen
Med seks års erfaring som transportminister må det siges at være en kapacitet på transportområdet, at tidligere transportminister Flemming Hansen fra årsskiftet træder ind i bestyrelsen for Terminal A – Københavns lufthavns nye lavpristerminal.

Terminalen skal skabe konkurrence i Københavns Lufthavn, så det bliver hurtigere, enklere og billigere for passagerer og flyselskaber at benytte lufthavnen.

Terminal A lancerede den 24. juni 2008 et projekt, der skal skabe fri konkurrence og gøre op med Københavns Lufthavne A/S’ mangeårige monopol på området. Københavns Lufthavne A/S har i første omgang dog sagt nej til konkurrence ved at afvise at udleje det nødvendige og ledige areal til Terminal A.

Konkurrencemyndighederne undersøger derfor i øjeblikket om Københavns Lufthavne A/S hermed har handlet i strid med konkurrenceretten og i givet fald har pligt til at acceptere konkurrence på området.

”For at indfri visionerne har København brug for konkurrence på området i form af terminal A og et bredt samarbejde, og vi kunne ikke tænke på nogen større kapacitet end Flemming Hansen til at styrke bestyrelsesarbejdet, siger bestyrelsesformand Torben Thyregod.

Flemming Hansen mener, at nøglen til fremtidens vækst i lufthavnen er en sund og reel konkurrence kombineret med et bredt samarbejde mellem såvel myndigheder, terminaloperatører, lufthavn, flyselskaber og interesseorganisationer.

”Her ser jeg Terminal A’s nytænkning som et nødvendigt skridt i den rigtige retning, fordi projektet imødekommer passager- og flyselskabsønsker på helt essentielle områder, siger Flemming Hansen.