Tidligere minister forlader havnen: Skal være lobbyist

Dansk Havne skal have ny direktør, efter tidligere minister Gitte Lillelund Bech har valgt at takke ja til en ledende stilling i Advice.

Tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech under besøg hos havnen i Hvide Sande sammen med borgmester Iver Enevoldsen og havnedirektør Steen Davidsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tommy Kofoed
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Gitte Lillelund Bech forlader stillingen som direktør i Danske Havne, der er organisationen for erhvervshavne.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

Den tidligere forsvarsminister fratræder sin stilling senest ved udgangen af april for at besætte stillingen som direktør for lobbyafdelingen hos Advice A/S i København. Lillelund Bech har været direktør i Dansk Havne i knap to år.

»Da jeg sagde ja til jobbet som direktør for Danske Havne for knap to år siden, havde jeg på ingen måde forestillet mig, at jeg »skulle rende af pladsen« efter knap to år, men jeg har fået et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til,« siger hun i pressemeddelelsen.

Danske Havnes bestyrelsesformand, professor Peter Maskell, takker hende for tiden i Dansk Havne. Han slår fast, at man nu hurtigt skal have fundet en afløser.

»Nu går vi i gang med at finde en ny direktør til Danske Havne, som kan fortsætte udviklingen af vores brancheforening forretningsmæssigt, og som kan sikre fortsat kvalificeret påvirkning af såvel Christiansborg som EU,« siger han.

Gitte Lillelund Bech var forsvarsminister fra begyndelsen af 2010, indtil hende og Venstre tabte valget i efteråret 2011. Hun forlod i 2013 Folketinget for at blive lobbyist i netop bureauet Advice.

Danske Havne, der nu skal på jagt efter nye direktør, består af 67 erhvervs- og fiskerihavne. De private erhvervshavne er associerede medlemmer. Tilsammen håndterer medlemmerne 98 procent af alt gods i danske havne.