Tidligere minetopchef på vej ind i FLS-bestyrelsen

FLSmidth foreslår den tidligere administrerende direktør for minegiganten BHP Billiton, Marius Jacques Kloppers, valgt til bestyrelsen i forbindelse med den kommende ordinære generalforsamling i selskabet 5. april.

FLSmidth foreslår den tidligere administrerende direktør for minegiganten BHP Billiton, Marius Jacques Kloppers, valgt til bestyrelsen i forbindelse med den kommende ordinære generalforsamling i selskabet 5. april. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: TORSTEN BLACKWOOD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derudover foreslås en anden særdeles erfaren erhvervsleder, Richard Robinson Smith (Rob Smith), nyvalgt, mens Martin Ivert ikke søger genvalg. De øvrige bestående bestyrelsesmedlemmer, Vagn Ove Sørensen, Torkil Bentzen, Sten Jakobsson, Tom Knutzen og Caroline Grégoire Sainte Marie, foreslås genvalgt.

53-årige Marius Jacques Kloppers, der er australsk/sydafrikansk statsborger, var i perioden 2007-2013 administrerende direktør for BHP Billiton og kommer dermed med særlige kompetencer inden for et af FLSmidths store forretningsområder, som er levering af udstyr til minesektoren.

- Marius Kloppers vil bidrage med et væld af viden og erfaring fra minesektoren og global forretnings- og mineerfaring fra sin karriere, skriver FLSmidth.

50-årige Rob Smith, som er tysk/amerikansk statsborger, er Senior Vice President og General Manager EAMA hos AGCO, som betegnes som en global markedsleder inden for design, produktion og distribution af sværindustriudstyr.

- Rob Smith er en international seniorleder med massiv erfaring inden for produktion og indkøb fra en lang række industrier og lande, og hvis ligefremhed og kompetencer vil værre et stort aktiv, skriver FLSmidth.