Tidligere Matas-ejer og Jubii-mand overtager rodet konkursbo

Tidligere Matas-ejer har overtaget den konkursramte tilbudsportal Dagens Bedste. De nye ejere vil dog ikke have noget at gøre med et underskudsgivende datterselskab med aktiviteter i Guatemala, som den statslige udviklingsfond IFU ejer halvdelen af.

Dealsitet dagensbedste.dk er gået konkurs. Siden har de seneste dage har været under hård beskydning fra kunder, som ikke har fået deres varer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den konkursramte tilbudsportal Dagens Bedste har fået ny ejer.

Jens Jakobsen, som tidligere har ejet Matas-butikker og været medejer af Jubii, har købt aktiverne i Dagens Bedste ud af konkursboet sammen med to medinvestorer. Men Dagens Bedstes investering i Sydamerika vil de nye ejere ikke vide af. Det er en dårlig nyhed for det statslige udviklingsselskab IFU, som ejer halvdelen af datterselskabet med aktiviteter i Guatemala.

Dagens Bedste-portalen har været lukket helt ned på grund af konkursen. Både kunder og leverandører fik en hård medfart under den tidligere ejer, Peter Lundsgaaard, som ellers har været udråbt som superiværksætter. Flere virksomheder stoppede samarbejdet med Dagens Bedste og ville ikke modtage kundernes værdibeviser, som tilbudsportalen havde solgt til dem.

Jens Jakobsen skal nu i gang med at genopbygge tilliden blandt kunder og leverandører:

»Det er vigtigt for mig, at leverandørerne har den tryghed, at når de har leveret varen, så får de også pengene. Vi gør også, hvad vi kan for at hjælpe de forbrugere, som er kommet i klemme. Vi har allerede sendt varer ud, som gerne skulle lande hos forbrugerne i denne uge,« siger han.

Millioner blev brugt

Peter Lundsgaard forklarer problemerne med, at han for et års tid siden ansatte en direktør til at drive Dagens Bedste: »Det var måske ikke verdens bedste beslutning, for omsætningen faldt drastisk. Selskabet kom i likviditetsproblemer, selv om jeg lånte selskabet et tocifret millionbeløb, som jeg hæfter for. Lånet er gået til at betale bagudrettede kreditorer frem for til udvikling af selskabet, og midt på sommeren melder min direktør ind, at han har brugt alle pengene, og at han ikke tror på forretningen mere,« forklarer Peter Lundsgaard. Et par måneder senere indgav han konkursbegæring.

Jens Jakobsen og hans to medinvestorer, Michael Agerled og Kaare Siesing, har kun overtaget Dagens Bedstes danske aktiviteter. Men Dagens Bedste forsøgte også at opbygge en forretning i Sydamerika, som Jens Jakobsen ikke er interesseret i. Det underskudsgivende datterselskab Dagens Bedste Udviklingslande ApS ligger derfor fortsat i konkursboet.

Sydamerikansk eventyr

Selskabets seneste regnskab er forsynet med en negativ påtegning, hvor revisor tager forbehold for værdiansættelsen af selskabets aktiver på 3,2 mio. kr. »Årsregnskabet giver ikke et retvisende billede af selskabets aktiver, passiver og finansielle stilling,« hedder det i årsregnskabet for 2014. Dagens Bedste og IFU er de største kreditorer. Det statslige IFU ejer 50 pct. af selskabet og risikerer altså at miste over halvanden mio. kroner på eventyret i Guatemala.

Ifølge kuratoren i konkursboet efter Dagens Bedste, Nicolai Dyhr, bliver Dagens Bedste Udviklingslande ApS formentlig likvideret: »Selskabet er til salg, og jeg skal have en dialog med IFU om selskabet, men jeg tvivler på, at det kan sælges. Men hvis der kan komme noget ind til kreditorerne, så er det afgørende,« siger han.

IFUs kommunikationsdirektør Rune Nørgaard siger, at konkursen i Danmark ikke umiddelbart har konsekvenser for aktiviteterne i Guatemala: »Med hensyn til det danske selskab, skal vi have en drøftelse med kurator om, hvordan vi håndterer det i fremtiden. Så længe der ikke er fundet en løsning, kan vi ikke sige mere,« siger han.