Tidligere Mærsk-direktør: Søren Skou er det helt rigtige valg

Mærsks bestyrelse har truffet en klog beslutning med valget af Søren Skou som ny topchef, da han har arbejdet i de fleste af konglomeratets forretningsområder og derfor har en mængde erfaring med i bagagen.

Tidligere direktør i Maersk Line, Eivind Kolding, mener, at den nye Mærks-topchef, Søren Skou, har et fortrinligt overblik og god forretningssans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Eivind Kolding, der tidligere har været finansdirektør i Mærsk og chef for containerrederiet Maersk Line, efter at Mærsk Gruppen torsdag har sagt farvel til topchef Nils Smedegaard Andersen efter mere end otte år på posten.

»Når man har besluttet at lave skiftet, så er der ingen tvivl om, at Søren Skou er den helt rette interne kandidat til topjobbet. Han har arbejdet med de fleste forretningsområder og gjort det godt gennem alle årene. Han har et fortrinligt overblik og god forretningssans,« siger Eivind Kolding.

Søren Skou, der er fra 1964, har været ansat hos Mærsk siden 1983, hvor han blandt andet har været chef hos Maersk Tankers, mens han senest har været chef for containerrederiet Maersk Line.

»Det er ikke altid bedst at vælge en intern kandidat. Det var et fornuftigt valg med Nils Smedegaard Andersen i 2007, hvor der skulle laves en række ændringer, som en intern kandidat ville have haft svært ved.«

»Det behov er der nok ikke på samme måde i dag, så derfor er det glædeligt, at man kan finde en intern kandidat, siger Eivind Kolding. Eivind Kolding stoppede hos Mærsk i 2012, men havde i mange år inden da arbejdet sammen med den kommende Mærsk-chef.«

»Vi har arbejdet sammen i mange situationer. Vi sad i direktionen sammen hos Mærsk i over fem år, men allerede inden den tid havde vi stor fælles berøring som henholdsvis finansdirektør og forretningschef,« siger han.

Han ønsker ikke at kommentere selve skiftet af topchef i sig selv. Eivind Kolding har siden skiftet fra Mærsk været direktør i Danske Bank og hos Novo A/S. I dag er han medlem af flere bestyrelser - blandt andet i NNIT.