Tidligere Mærsk-chefer sætter sig på Nordic Tankers

De to tidligere spidser i A.P Møller-Mærsk, Knud Pontoppidan og Tommy Thomsen overtager styringen totalt i Nordic Tankers.

Knud Pontopidan, tidligere Mærsk-mand, er nu blevet indstillet til at blive ny formand for Nordic Tankers. Fold sammen
Læs mere
Foto: KELD NAVNTOFT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De har begge været i det blå Danmark. Men nu sætter de forhenværende topfolk fra Mærsk, Knud Pontoppidan og Tommy Thomsen, sig for helt på magten i rederiet Nordic Tankers.

Forhenværende direktør i A.P. Møller-Mærsk og tidligere administrende direktør og bestyrelsesformand i Danmarks Rederiforening, Knud Pontoppidan, er netop indstillet som ny formand for Nordic Tankers. I forvejen er den tidligere Mærsk-reder Tommy Thomsen blevet administrerende direktør for Nordic Tankers.

Knud Pontoppidan gik på pension fra rederiet Mærsk i 2009, hvor han fyldte 65 år. Han blev kendt som rederiets danske cheflobbyist og udenrigsminister, bl.a. i kampen for at få vedtaget den symbolske tonnageskat for handelsskibe, der sejler under Dannebrog. Knud Pontoppidan blev cand. jur. i 1968 og arbejdede et par år i rederier i Sverige. I 1973 kom han til Danmarks Rederiforening. Her blev han administrerende direktør i 1986. Fem år senere fik Pontoppidan ansættelse hos A. P. Møller, som han som nævnt forlod i 2009.

På portenMed overtagelsen af kontrollen af Nordic Tankers, trådte Clipper-direktør Tommy Thomsen for kort tid siden igen ind i et børsnoteret selskab. Han blev forbigået - i virkeligheden sat på porten - da A. P. Møller-Mærsk for et par år siden valgte en ny direktør, den daværende Carlsberg-boss, Nils Smedegaard Andersen, til at erstatte Jess Søderberg som topchef.

Tommy Thomsen er kendt som en leder, der i den grad er rundet af de klassiske A. P. Møller-dyder. Efter at have taget studentereksamen fra det hæderkronede Gl. Hellerup Gymnasium, blev han efter værnepligt elev på Esplanaden. Det kulminerede, da han i 1995 blev øverste chef for Maersk Inc., A. P. Møller -Mærsks amerikanske rederi. Efter en tid som øverste på kommandobroen i containerrederiet Maersk Line, blev Tommy Thomsen afsat containerforretningen og fik i stedet det mindre vigtige ansvar for bl. a. APM Terminals.

Da Nils Smedegaard Andersen blev udnævnt som topchef i APM, fratog bestyrelsen Tommy Thomsens skibsredertitel og tilbød ham et nyt job et ukendt sted i koncernen. For udenforstående var det at betragte som en regulær fyring. Tommy Thomsen svarede igen med at tage sit tøj og gå.

Clipper overtagerNordic Tankers og Clipper Group har skabt et stort dansk tankskibsrederi gennem en aftale, hvor Nordic Tankers overtager dele af Clipper Group kemikalietankskibsaktiviteter, samtidig med at Clipper bliver en betydende aktionær i Nordic Tankers og overtager ledelsen i Nordic Tankers.

Rederiet bliver en global operatør af cirka. 70 kemikalie-og produkttankskibe og en organisation med cirka 120 medarbejdere.