Tidligere Lindblad-folk tilknyttet Hellerup Finans

Tom Glæsner Larsen, som er tiltalt i en straffesag vedrørende Capinordic Bank for groft mandatsvig og groft skyldnersvig, er en af to tidligere ansatte hos finansmanden Lasse Lindblad, der i dag er tilknyttet Hellerup Finans. Hellerup Finans’ finansdirektør kommer også fra Lindblad-netværket.

Det fremadstormende investeringsselskab Hellerup Finans, der har finansmanden Torben Jensen som altdominerende hovedfigur, er blevet stævnet af finansmanden Peter Forchhammer i en erstatningssag. Hellerup Finans er blandt andet storaktionær og storsponsor i Lyngby Boldklub. Foto: Erik Refner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To af finansmanden Lasse Lindblads tidligere ansatte er i dag tilknyttet det omstridte investeringsselskab Hellerup Finans. Det drejer sig om Tom Glæsner Larsen, som sammen med Lasse Lindblad er tiltalt for mandatsvig og skyldnersvig af særligt grov karakter i Capinordic-sagen, og om Michael Bødker Friis, som tidligere har haft en stribe ledende poster i Lasse Lindblads koncern.

Tom Glæsner Larsen er tidligere direktør og bestyrelsesmedlem i Lasse Lindblads koncern DKA Consult. De står begge tiltalt i en straffesag, der netop nu verserer ved Retten i Lyngby og vedrører låneengagementer i den konkursramte rigmandsbank Capinordic Bank, hvor Bagmandspolitiet går efter fængselsstraf og fradømmelse af retten til at drive finansiel virksomhed.

I dag arbejder Tom Glæsner Larsen gennem sit firma Glaesner Company for Hellerup Finans. Han kører bl.a. bogholderiet i Lyngby Boldklub, som Hellerup Finans er storaktionær i, oplyser Hellerup Finans’ direktør Torben Jensen.

»Da vi overtog Lyngby Boldklub, havde Tom Larsen en bogholderi-aftale med Lyngby Boldklub, hvor Lyngby har outsourcet bogholderi-opgaver til hans selskab Glæsner Management – den aftale har Tom Larsen stadig,« skriver han i en mail.

Tom Glæsner Larsen yder også andre services for Hellerup Finans. Det var blandt andet ham, der på vegne af Hellerup Finans skabte kontakten til den tidligere multi-iværksætter Peter Forchhammer om nye venture-aktiviteter.

Peter Forchhammer og Hellerup Finans er siden røget i totterne på hinanden, og Forchhammer har stævnet Hellerup Finans med krav om erstatning. Denne sag skal køre til april 2016, og Tom Glæsner Larsen er sammen med Torben Jensen indkaldt som vidne i retssagen og står på vidnelisten, som Berlingske har set.

Ifølge Berlingskes oplysninger var det Tom Glæsner Larsen, der på vegne af Hellerup Finans og selskabets indehaver og direktør Torben Jensen, i 2013 forhandlede betingelserne i kontrakten mellem Peter Forchhammer og Hellerup Finans.

»Jeg kan bekræfte, at Tom har deltaget i møder med Peter og jeg, og det var tanken, at han skulle fungere som konsulent for Peter Forchhammer. Jeg kan også bekræfte, at jeg er stødt på Tom i andre tilfælde, hvor han har deltaget i møder. Bl.a. har han for en årrække tilbage kortvarigt været konsulent i forbindelse med enkelte investeringer i solcelle-anlæg,« skriver Torben Jensen i en mail.

Straffesagen mod Tom Glæsner Larsen vedrører hans rolle i låneengagementer mellem hans selskab Toldbodgade 10 B Aps og Lasse Lindblads selskab DKA Consult samt KELL Development, som Lindblad ifølge Bagmandspolitiet dominerede.

Tom Glæsner Larsen driver selskabet Glaesner Company, som står i hans kones navn. Han er tidligere gået konkurs med selskabet TLP Holding, som arbejdede med bogføring og skatterådgivning, samt med KELL Development.

Den tredje tiltalte i Capinordic-sagen er tidligere administrerende direktør Henrik Juul, der efter sin fratræden som bank-direktør i Capinordic Bank har fungeret som ekstern lektor på CBS og haft job hos finansvirksomheden Forca. Begge stillinger har han forladt i forbindelse med retssagerne.

Berlingske har spurgt Tom Glæsner Larsen om, hvordan han håndterer karriere og straffesag, men han har ingen kommentarer. Torben Jensen skriver i en mail:

»Vi er klar over, at han (Tom Glæsner Larsen, red.) er tiltalt i en verserende sag, og såfremt han bliver dømt, vil vi vurdere, om det får konsekvenser for den opgave, Tom Larsen udfører for Lyngby Boldklub. For god ordens skyld er det måske værd at have for øje, at en person er uskyldig, indtil personen er dømt.«

Også en anden af Lasse Lindblads tidligere ansatte, Michael Bødker Friis, er tilknyttet Hellerup Finans. Michael Bødker Friis, som tidligere hed Michael Bødker Christensen, har haft en stribe ledelsesposter i Lasse Lindblads koncern, herunder i DKA Invest, DKA Finans og DKA Ejendomme. Michael Bødker Friis har også siddet i ledelsen i KELL Development, som er et af omdrejningspunkterne i straffesagen mod Lasse Lindblad og Tom Glæsner Larsen. I dag er han ansat som finansdirektør i Hellerup Finans.