Tidligere leder i Amagerbanken tiltalt for groft bedrageri

To andre personer er også tiltalt i sagen, der handler om udnyttelse af intern viden om den amerikanske virksomhed Delteks køb af Maconomy A/S 2010, meddeler bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

Bagmandspolitiet dropper endnu en sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglige tale kaldet bagmadnspolitiet, rejser nu tiltale mod en tidligere leder i Amagerbanken for groft bedrageri. To andre personer er også blevet tiltalt i samme sag.

Straffesagen om groft bedrageri handler ifølge anklageskriftet om kriminalitet begået i forbindelse med kreditaftaler med to andre banker. Samtidig har anklagemyndigheden truffet beslutning om, at opgive påtale i sagen vedrørende Østerfælled A/S. Det oplyser Statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – også kaldet bagmandspolitiet.

Straffesagens kerne om groft bedrageri er de tre tiltaltes udnyttelse af intern viden om den amerikanske virksomhed Delteks køb af Maconomy A/S i forbindelse med aftaler med to banker om restrukturering af gæld i maj 2010.

»Det er afgørende, at samfundet kan have tillid til de danske banker. Derfor har jeg været stærkt optaget af at få afdækket, om der strafferetligt kunne gøres et ansvar gældende i anledning af de banker, der gik ned under den finansielle krise. Vi har på baggrund af en anmeldelse fra Finanstilsynet grundigt efterforsket forløbet omkring Amagerbanken, og anklagemyndigheden har nu valgt at rejse tiltalte om bl.a. bedrageri af særlig grov beskaffenhed eller medvirken hertil mod tre personer, herunder en tidligere leder i Amagerbanken,« siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen, der understreger, at den endelige vurdering af, om der er begået noget strafbart, nu bliver op til domstolene.

TV: Ledelse i Amagerbanken undgår tiltale