Tidligere ledelse beskylder Vestas for hævntogt

Vestas' tidligere topchef Johannes Poulsen langer igen ud efter Vestas og beskylder nu vindmølleproducenten for at bruge storkunde som gidsel i hævntogt mod to tidligere direktører.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas-storkunde Global Wind Power blev taget som gidsel i en straffeaktion mod de to fyrede direktører Henrik Nørremark og Hans Jørn Rieks. Det mener den tidligere topchef i Vestas, Johannes Poulsen.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten er Johannes Poulsen, som var topchef i Vestas igennem 15 år, stærkt kritisk over for Vestas' ageren over for Henrik Nørremark og Hans Jørn Rieks.
Johannes Poulsen er i dag bestyrelsesformand i Global Wind Power, som han mener er bragt i alvorlige problemer på grund af projekter i Rumænien, som Vestas har leveret møller til.

»Vestas opførte sig groft uanstændigt på to projekter i Rumænien,« siger Johannes Poulsen til Jyllands-Posten.

Ifølge Global Wind Power var Rieks på vegne af Vestas med til at forhandle aftalen med Global Wind Power på plads. Tingene mellem de to parter begyndte imidlertid at gå i hårdknude, da Henrik Nørremark og Hans Jørn Rieks var blevet afskediget i Vestas. Blandt andet gennemtrumfede Vestas en udligning på et stærkt kritisk tidspunkt, og ifølge Johannes Poulsen er problemerne i Rumænien en hævnaktion fra Vestas.

I Vestas afviser marketing- og kommunikationsdirektør Morten Albæk den tidligere Vestas-direktørs udlægning.

»Hverken vores nuværende bestyrelsesformand, næstformand eller adm. direktør har nogensinde truffet de pågældende personer, og det har intet at gøre med hævn,« siger han.

Johannes Poulsen har sammen med Vestas' tidligere bestyrelsesformand Ejvind Sandal tidligere langet ud efter Vestas. I et indlæg i Berlingske Business skrev de to tidligere topchefer, at politianmeldelsen mod Hans Jørn Rieks var karaktermord.