Tidligere IKEA-boss ny formand i Biva

Biva Møbler styrker sin bestyrelse, når IKEA´s tidligere koncernchef igennem 13 år, Anders Moberg, træder ind som bestyrelsesformand.

Læs mere
Fold sammen
I forbindelse med Anders Mobergs indtræden som bestyrelsesformand er der desuden indgået aftale om, at han kan investere i Biva Møbler Odense A/S.

Ændringen i bestyrelsen kommer i forlængelse af, at den islandske investeringsbank Straumur overtog Biva Møbler Odense A/S fra de to kapitalfonde Odin Equity Partners og Dania Capital i januar 2009. Med overtagelsen og den efterfølgende tilførsel af ny kapital sikrede Straumur den fortsatte drift af Biva Møbler.

”Vi har sammen med Anders Moberg og Biva Møblers adm. direktør, Carsten Normann, gennemgået virksomheden, og i den proces har vi også haft en dialog med Anders Moberg om at træde ind i virksomheden. Det har lige siden overtagelsen været Straumurs strategi at styrke bestyrelsen med kompetente personer, der har grundigt branchekendskab. Derfor er vi meget tilfredse med, at en kapacitet som Anders Moberg nu har valgt at gå ind i Biva Møbler som bestyrelsesformand,” siger direktør Oscar Crohn fra Straumur i Danmark.

Den 59-årige Anders Moberg har som erhvervsmand stor international erfaring, og udover posten som koncernchef i IKEA har han blandt andet haft topposter i virksomheder som supermarkedskæden Royal Ahold og amerikanske Home Depot, der er verdens største kæde af byggemarkeder.

Anders Moberg har i dag nær tilknytning til Danmark, hvor han har boet i 13 år, og også er adjungeret professor på Copenhagen Business School.

Derudover har han været medlem af bestyrelserne i virksomheder som Lego A/S og Velux A/S. I dag arbejder Anders Moberg bl.a. som professionelt bestyrelsesmedlem i DFDS A/S, Husqvarna AB og Clas Ohlson AB samt i en række andre bestyrelser.