Tidligere folketingsmedlem bliver lobbyist for Finansrådet

Tre underdirektører og en pressechef blev for nylig fyret i Finansrådet. Nu får den tidligere V-politiker Mads Rørvig en fremtrædende rolle i Finansrådet.

Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For få uger siden blev der ryddet drastisk ud i chefgangen i bankernes organisation, Finansrådet.

Udrensningen betyder, at den tidligere Venstre-profil Mads Rørvig nu bliver chef for den nyoprettede afdeling for Public Relations.

Mads Rørvig var frem til valget i juni medlem af Folketinget og formand for Folketingets Skatteudvalg, og han har tidligere været ansat i finanssektoren.»Mads Rørvig skal med sin erfaring fra det politiske arbejde på Christiansborg være med til at løfte og udvikle Finansrådets interessevaretagelse. Jeg er glad for at få Mads med på det nye hold og ser frem til samarbejdet,« siger Ulrik Nødgaard, direktør i Finansrådet i en pressemeddelse.

Fra hovedpersonen selv lyder det:

»Jeg glæder mig meget til de nye udfordringer i Finansrådet. Mit nye job vil kræve mit fulde fokus, og derfor fortsætter jeg ikke som folketingskandidat,« siger Mads Rørvig, som vil indgå i den daglige ledelse i Finansrådet.

Som Berlingske Business beskrev forleden, var der svung i kniven, da Ulrik Nødgaard kom til.

I et forsøg på fornyelse fyrede Finansrådets nye leder fyrede for nylig tre underdirektører og en pressechef. De ansatte var chefen for afdelingen Regulering Økonomi, Søren Gade, chefen for afdelingen Regulering Jura, Susanne Dolberg, chefen for strategi og interne områder, Birgitte Björnsson og organisationens mangeårige pressechef, Mikael Winkler.

»Jeg har i dag informeret medarbejderne, og  det er klart, at det er kommet bag på nogen, og der har været nogle personlige relationer. Det er nogen, som forlader os, der har været her i mange år. Omvendt også nogen, som siger, at det åbner nogle muligheder,« sagde Ulrik Nødgaard, efter fyringerne den 6. oktober.