Tidligere DSB-boss i kontroversielt selskab

Tidligere topchef i DSB har indgået et samarbejde med blandt andre en tidligere dømt kriminel og en falleret ejendomsinvestor.

Foto: Casper Christoffersen.
Læs mere
Fold sammen
Søren Eriksen blev fyret af DSB's bestyrelse 17. marts 2011 som følge af dårlige regnskabstal og en vanskelig periode for DSB.

Nu har han så fundet vej til overskrifterne igen. Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har den tidligere DSB-direktør Søren Eriksen fundet sammen med en tidligere bedrageridømt projektudvikler og en konkursramt ejendomsinvestor i et samarbejde om at sælge projekter til investorer.

Netop nu markedsfører selskabet Atlas Capital, som Søren Eriksen er formand for, et investeringsprojekt om tankstationer med løfter om et afkast på ca. 20 pct.

Søren Eriksens partner i projektet, Kasper Ahlers Svendsen, er ifølge Jyllands-Postens oplysninger registreret som dårlig betaler i flere kreditoplysningsbureauer.

Den oprindelige idemand bag tankstations-projektet, er ejendomsinvestoren Benny Madsen, som for to år siden blev erklæret konkurs og derudover er en af Atlas Capitals samarbejdspartnere idømt fire års fængsel for bedrageri og forsøg på skattesvig. Af en mailkorrespondance, som Jyllands-Posten er i besiddelse af, fremgår det, at Søren Eriksen tilsyneladende har sendt mails under udviklingen af projektet, hvor den dømte storsvindler Per Ulrich Karpf er med på kopi.

Søren Eriksen afviser at have haft noget som helst med Per Ulrich Karpf at gøre og er overrasket over oplysningerne om Poul-Erik Petersens baggrund.