Tidligere Danske Bank-formand får ny titel hos konsulenthus

Karsten Dybvad, der tidligere på året trådte tilbage som formand for landets største bank, har fået en ny titel at tilføje til cv'et.

Karsten Dybvad, der under årets generalforsamling i Danske Bank officielt trådte tilbage som formand, har fået en ny titel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Karsten Dybvad har fået endnu en ny jobtitel, efter at han valgte at træde tilbage som formand for Danske Bank tidligere på året.

Han skal være senior fellow i analysehuset Kraka. Her skal han være med til at analysere finanssektoren, lyder det i en pressemeddelelse.

»Det er en klar styrkelse af vores økonomisk-politiske kompetencer at få Karsten Dybvad ombord. Og vores analyser af finanssektoren vil i den grad få glæde af hans hands-on-erfaring fra samme,« udtaler Krakas direktør, Peter Mogensen, i pressemeddelelsen.

Netop Kraka og Danske Bank slog i sommeren sidste år pjalterne sammen, da Danske Bank kunne oplyse, at banken finansierer et treårigt analyseprojekt om den finansielle sektors rolle i og bidrag til samfundet.

Samarbejdet skal samlet ende med ni rapporter om sektoren.

Også hovedpersonen selv ser frem til at være blevet en del af Krakas arbejde.

»Jeg har stor respekt for det faglige miljø, Kraka har opbygget, og for de mange grundige analyser, der er udarbejdet. De bidrager på bedste vis til den offentlige debat og er med til at kvalificere de politiske beslutninger,« udtaler Karsten Dybvad.

Karsten Dybvad har en fortid som departementschef i både Stats- og Finansministeriet. Han har ligeledes være administrerende direktør i Dansk Industri, og i 2018 blev han formand for Danske Bank.

I februar i år meddelte han, at han ikke ønskede at genopstille til posten i Danske Bank-bestyrelsen, som han i sin tid blev udnævnt til af A.P. Møller Holding, der er storaktionær i banken, for at få genoprettet tilliden til banken efter hvidvasksagen i Estland.

I januar i år forlød det desuden, at Karsten Dybvad skal stå i spidsen for Djøfs nye ekspertudvalg, der skal analysere forholdet mellem politikere og embedsmænd. Et arbejde, der skal afsluttes i september.