Tidligere Danfoss-direktør bliver ny topchef i Lego

Den tidligere Danfoss-topchef Niels B. Christiansen skal være ny adm. direktør i Lego. Det oplyser Lego i en pressemeddelelse.

Den tidligere Danfoss-topchef Niels B. Christiansen skal være ny adm. direktør i Lego. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danfoss' tidligere adm. direktør Niels B. Christiansen bliver ny administrerende direktør hos Lego. Det oplyser Lego i en pressemeddelelse.

Det er anden gang på otte måneder, at Lego får ny administrerende direktør. I januar blev den 61-årige brite Bali Padda den første ikke-danske CEO for Lego. Han bliver erstattet 1. oktober af Niels B. Christiansen.

Jørgen Vig Knudstorp, bestyrelsesformand for Lego, kalder den nye chef »en fantastisk leder«:

»Han har leveret enestående resultater som administrerende direktør i Danfoss. Han har forandret en traditionel industrivirksomhed til en ledende teknologivirksomhed. Hans erfaring med digitalisering, globalisering, implementering af forandringsstrategier og evnen til at skabe en tilpasningsdygtig og effektiv global organisation vil være en gevinst for Lego Koncernen. I bestyrelsen er vi sikre på, at Lego Koncernen med Niels som adm. direktør vil fortsætte med at trives og nå flere børn i hele verden med legeoplevelser,« lyder det i pressemeddelelsen.

Han fastslår over for Financial Times, at Bali Paddas korte periode i spidsen ikke skyldes præstation, men alene alder.

»Det er ikke en ydmygelse. Han har ikke skuffet os. Bali vidste, at jeg ville se efter en efterfølge med det samme,« sagde Knudstorp.

Lederskiftet sker hurtigere end forventet, lyder det i både pressemeddelelsen og over for Financial Times.

Den nye chef stoppede hos Danfoss i udgangen af juni 2017.

»Det er en ære at få mulighed for at blive en del af et brand og en virksomhed, der er så ikonisk og formålsdrevet som Lego Koncernen. Jeg har elsket at bygge med Lego klodser, siden jeg selv var barn, og når jeg ser på de udfordringer, denne generations børn står over for, fremstår Lego Koncernens mission – at inspirere og udvikle dem, der skal bygge fremtiden – som endnu vigtigere end nogensinde. Jeg ser frem til at arbejde med bestyrelsen, ejerfamilien og Lego Koncernens medarbejdere igennem den næste fase af global ekspansion,« lyder det i pressemeddelelsen fra Niels B. Christiansen.

Bali Padda vil forblive i virksomheden, hvor han vil hjælpe Christiansen med at falde på plads og vil senere blive særlig rådgiver for det nye »Lego Brand Group«.