Tidligere Coop-chef præsenteret i britisk topjob

Tidligere kædekoncerndirektør i Coop, Michael Løve, der sagde farvel til den danske detailkoncern for godt en uge siden, bliver torsdag præsenteret som direktør i den store britiske detailvirksomhed Kingfisher.

Michael Løve, der tidligere var koncerndirektør i Coop, begynder i et topjob i britiske Kingfisher til september Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Michael Løve, der for nylig sagde farvel til en topstilling i Coop i Danmark, er netop blevet præsenteret som direktør i den store britiske detailvirksomhed Kingfisher. Her skal 41-årige Michael Løve være chef for koncernens byggemarkedskæde B&Q - Block & Quayle.

Den børsnoterede britiske detailkoncern landede i sit seneste regnskab et overskud på 7,4 milliarder kroner, mens omsætningen landede på den gode side af 100 milliarder kroner.

»Jeg er meget glad for at slutte mig til Kingfisher på et så spændende tidspunkt i koncernens udvikling,« siger Michael Løve i en pressemeddelelse..

Kingfisher er ikke helt uvant med Coop-folk. Nuværende administrerende direktør i Coop, Peter Høgsted, var nemlig en del af Kingfishers direktion fra 2008-2012.

Michael Løve kom ind i Coops direktion sidste år. Før da var han kædedirektør for koncernens største kæde, SuperBrugsen. Han kom til Coop som nyuddannet civilingeniør i 2001 og blev efter en række job logistikdirektør. Herfra blev han driftsdirektør i Københavns Lufthavne i 2009, inden han kom tilbage til Coop i 2011 som kædedirektør og stod i spidsen for genrejsningen af SuperBrugsen.

Michael Løve tiltræder i sin nye stilling til september.