Tidligere chef for OW Bunker udleveres til italiensk politi

Trods ihærdig kamp fra Lars Bohns forsvarer, bliver OW Bunkers tidligere chef for offentlige kunder nu udleveret til italiensk politi.

En tidligere chef for offentlige kunder i OW Bunker, Lars Bohn, skal udleveres til en straffesag i Italien. Det fastslår Østre Landsret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Østre Landsret i har i dag afgjort, at tidligere OW Bunker-chef Lars Bohn skal udleveres til Italien. Det oplyser Børsen.

 

Lars Bohn, der var chef for OW Bunkers salg af olie til offentlige kunder, mistænkes af italiensk politi for at have svindlet med med en olieleverance til den italienske flåde for 55 mio. kroner.

Nu udleveres han altså til varetægtsfængsling i Italien, mens sagen mod ham og en række andre mistænkte forretningsmænd bliver undersøgt. Flere af disse med relationer til den italienske mafia.

I januar havde byretten ellers underkendt Justitsministeriets beslutning om at udlevere Lars Bohn til italienerne, da hans forsvarer, Peter Martin Blinkenberg havde overbevist retten om, at de italienske fængelsforhold strider imod basale menneskerettigheder.

Men hverken forsvarerens fremvisning af en dokumentar om italienske fængselsforhold eller Lars Bohns sidste appel var denne gang nok til at overbevise retsformand i Østre Landsret, Karen Anke Tørring.

»Jeg er selvfølgelig pissebange for at tage til Italien med alt det, vi har set i dag. Og jeg er dybt rystet over det hele og savner min kone og mine børn,« sagde Lars Bohn, som under hele forløbet har nægtet sig skyldig.

Lars Bohn blev fænglset den 19. december, da han selv henvendte sig til Bagmandspolitiet i håb om netop at undgå udlevering.