Tidligere Capinordicchef sur over anklager

Den tidligere direktør for selskabet bag rigmandsbanken Capinordic, Lasse Lindblad, er rasende over beskyldninger i en advokatundersøgelse om bankens konkurs.

Lasse Lindblad, der er manden i centrum i sagen om Capinordic Banks krak, er rasende over, at advokat Carsten Fode fra advokatfirmaet Kromann Reumert placerer hovedansvaret for bankens krak hos ham i den advokatundersøgelse, som blev offentliggjort tirsdag.

Det skriver dagbladet Børsen.

Lasse Lindblad, der var direktør for Capinordic Banks moderselskab Capinordic, er samtidig voldsomt utilfreds med, at han i undersøgelsen mistænkes for at have begået straffelovsovertrædelser.

Men trods de hårde anklager vil Lasse Lindblad endnu ikke uddybende forklare sit syn på sagen.

- Jeg er stærkt indigneret over, at der bliver tegnet et billede af mig som kriminel i rapporten. Jeg synes også, det er en besynderlig proces. Jeg tror på, at man kunne have fjernet en række misforståelser, hvis jeg havde haft lejlighed til at udtale mig undervejs, siger han til avisen.

Men før Lasse Lindblad vil gå ind i en mere detaljeret redegørelse af de påstande, der bliver rejst i rapporten, vil han først have rapporten i sin fulde ordlyd og ikke kun i et resumé.

Han vedstår dog, at han var en del af bankens ledelse.

- Der er ingen tvivl om, at jeg har siddet i ledelsen i en bank - i bestyrelsen - der er gået konkurs. Det er selvsagt ikke tilfredsstillende. Men jeg kan ganske enkelt ikke genkende det billede, der gives i rapporten. Og derfor er jeg ikke enig i rapporten. Capinordic Bank var en mindre nystartet bank, som oplevede en hurtig vækst og en stor mediebevågenhed. Og banken havde som så mange andre banker store udfordringer som en konsekvens af den finanskrise, vi løb ind i i slutningen af 2008 og 2009, siger Lasse Lindblad.

/ritzau/