Tidligere beskæftigelsesminister bliver ny metroformand

Jørn Neergaard Larsen bliver ny bestyrelsesformand efter afdøde Henning Christophersen.

Tidligere eskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen er ny formand i Metroselskabet. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

København. Det bliver tidligere beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), der efterfølger afdøde Henning Christophersen som bestyrelsesformand for Metroselskabet.

Det oplyser transport-, bolig- og bygningsminister Ole Birk Olesen (LA).

- Selskabet varetager en række store og vanskelige anlægsprojekter. Det kræver en formand, som har de fornødne ledelsesmæssige kompetencer. Det har Jørn Neergaard Larsen, siger Ole Birk Olesen i en skriftlig kommentar.

Metroselskabet står for at bygge den københavnske metro. Københavns Kommune ejer halvdelen af Metroselskabet, mens staten ejer 41,7 procent, og Frederiksberg Kommune ejer 8,3 procent.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er tilfreds med, at det bliver Neergaard, der tager over efter Christophersen.

- Det er ekstremt vigtigt for København at få gjort metrobyggeriet færdigt, og at der ordentlige forhold på byggepladserne undervejs. Jeg er sikker på, at Jørn Neergaard Larsen er den rette mand til den opgave, siger han i en kommentar.

/ritzau/