Tidligere ansatte planlægger fest på tiårsdag for Lehman Brothers' krak

Britiske politikere er i oprør efter, at det er kommet frem, at de tidligere ansatte i den britiske afdeling af Lehman Brothers planlægger at feste på tiårsdagen for bankens kollaps, som i 2008 blev startskuddet til finanskrisen.

EPA/JUSTIN LANE Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forargelsen er stor i politiske kredse i Storbritannien efter at finansmediet Financial News har afsløret, at de 5.000 tidligere medarbejdere i den amerikanske investeringsbank, Lehman Brothers, har modtaget en invitation til et hemmeligt cocktailparty et ukendt sted i London 15. september i år.

15. september er det nemlig præcis ti år siden, at Lehman Brothers måtte indgive konkursbegæring, for kunderne flygtede fra banken, og bankens aktiekurs og kreditvurdering raslede ned i kølvandet på, at markedet for såkaldte »subprime«-boliglån brød sammen. Lehman Brothers krak 15. september 2008 bliver i dag set som startsskuddet til det, der blev til Finanskrisen, og som betød massefyringer, konkurser og mennesker, der måtte gå fra hus og hjem

Skyggefinansminister: Det er kvalmende

Den fremtrædende Labour-politiker og skyggefinansminister John McDonnell har sammen med andre politikere protesteret kraftigt over udsigten til, at tidligere ansatte vil fejre krakket med en genforening med cocktails og kanapéer. McDonnell kalder planerne om fejringen »kvalmende« og siger ifølge flere medier, at mennesker, som har lidt under årtiers besværligheder i kølvandet på Lehman Brothers krak, vil »væmmes fuldstændig« over afsløringen af, at festen bliver gennemført som planlagt.

Labours bud på en skyggefinansminister i en kommende britiske regering, John McDonnell, er forarget over tidligere Lehman Brothers-ansattes planer om at holde cocktailparty på tiårsdagen for den amerikanske storbanks krak. REUTERS/Simon Dawson Fold sammen
Læs mere
Foto: SIMON DAWSON.

200 Lehman-brødre og -søstre ventes at mødes

Invitationen, der er sendt ud til tidligere ansatte på e-mail, er ifølge Financial News adresseret til »Lehman Brothers & Sisters« og lyder blandt andet således:

»Det er svært at tro, at det er ti år siden vores sidste Lehman-dag! ... en af de bedste ting ved Lehman var menneskerne. Hvilken bedre måde at fejre ti års jubilæet end ved at samle alle.«

Det ventes, at omkring 200 tidligere Lehman Brothers-ansatte vil mødes på et ikke offentliggjort sted i London 15. september, ligesom der angiveligt skulle være planlagt lignende fester i New York og Hong Kong, dog ikke 15. september.

Lehman Brothers, der blev stiftet i 1850, var den fjerdestørste investeringsbank i USA, inden den bukkede under i det største bankkrak i amerikansk historie.