Tidl. RTX-formand: Ledelsen ikke i orden

Den tidligere bestyrelsesformand for RTX Telecom revser selskabets to stiftere for manglende selskabsledelse (Opdateret 16.10).

Læs mere
Fold sammen
En sammenblanding af interesse og manglende vandtætte skodder betød, at selskabsledelsen ikke var ordentlig i RTX Telecom. Det siger den tidligere bestyrelsesformand Poul Lind, der sammen med to andre bestyrelsesmedlemmer netop er trådt ud af bestyrelsen.

"Det synes jeg ikke, den er, nej. Så det må jeg være klar i spyttet og sige. Og det er jo ikke kun mig. Vi er jo tre, som synes, at den her form for selskabsledelse må vi overlade til andre", siger han til RB-Børsen.

Det var de to stiftere af selskabet og bestyrelsesmedlemmer Jens Hans og Jens Toftgaard Petersen, som ikke forvaltede deres kasketter som bestyrelsesmedlemmer, storaktionærer og direktionsmedlemmer ordentligt, mener Poul Lind.

Diskussioner uden for bestyrelsen
"Det er jo nogle gange kompliceret, at man både er medarbejder, bestyrelsesmedlem og aktionærer. Det kræver, at man holder stien helt ren, og at alle vigtige beslutninger tages i bestyrelsen og kun dér. Hvis det ikke er sådan, så er det uden for det, jeg kalder god selskabsledelse".

Han forklarer, at det ikke har været en enkelt situation, der har udløst fratrædelserne, men en række begivenheder.

"Vi har et rigtig godt arbejdsklima. Men vi er professionelt uenige om nogle ting. Og de ting, vi er uenige om, de skal diskuteres i bestyrelsen og ikke andre steder".

- Så det er i virkeligheden en protest over, at der er blevet diskuteret på andre niveauer?

"Ja. Man skal være meget påpasselig, når man har den struktur. Det kræver en sikker hånd, at det kører rigtigt", siger Poul Lind, der i øvrigt mener, at man skal glæde sig over, at selskabet har været ledet godt i otte år.Jens Hansen og Jens Toftgaard Petersen konstituerede sig senere fredag eftermiddag som ny formand og næstformand for bestyrelsen.