Ticans direktør tror på vækst med tysk ejer

Tican er sikret vækst, både når det gælder omsætning og arbejdspladser i Danmark. Det siger administrerende direktør Ove Thejls, der har hovedæren for den danske del af dansk-tysk aftale.

Foto: HENNING BAGGER. ARKIVFOTO. Tican Svineslagteri i Thisted.
Læs mere
Fold sammen

Med Danish Crowns store tyske konkurrents køb af Tican ser faren for lukning af firmaets slagteri i Danmark med omkring 750 arbejdspladser ud til at være drevet over. I bedste fald i lang tid fremover.

Med aftalen om overtagelse af Tican med hovesæde i Thisted vil Tysklands største slagterikoncern, Tönnies, udvide sine aktiviteter i Danmark fra ét til to slagterier.

Og det er der fremtidsperspektiver i, lyder det fra Ticans topchef, Ove Thejls.

»I Tican er vi sikret mere vækst, både når det gælder omsætning og arbejdspladser i Thisted. Sådan tolker jeg Tönnies’ signaler,« siger en jublende glad administrerende direktør.

Ticans tyske frelser har nemlig meddelt, at man vil købe alle aktier og alle aktiviteter i holdingselskabet Tican A/S. Det er ud over slagteriet i Thisted en baconfabrik og to forædlingsfabrikker i England og Polen. Alt i alt beskæftiger Tican 2.200 medarbejdere.

Købesummen holder parterne hemmelig. Dog ligger det fast, at de 270 Tican-leverandører er sikret deres såkaldte restbetaling for levering af svin i regnskabsåret 2014-2015.

Restbetaling er noget, svineproducenter i andelsselskaber får ud over den almindelige afregningpris for løbende levering af svin. Andelshaverne er ligeledes sikret de 120 millioner kroner, de har stående som ansvarlig kapital på personlige konti.

En rammeaftale mellem Tican og Tönnies blev indgået i dagene torsdag til søndag i sidste uge. I går blev den offentliggjort.

Historien bag aftalen er, at da det lå klart for Tican, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke ville indstille fusionen med Danish Crown til godkendelse i Konkurrencerådet, gik den 61-årige Ove Thejls, sekunderet af blandt andre formanden Jens Jørgen Henriksen, i gang med forhandlingerne med Tönnies.

Direktøren har æren for, at drøftelserne med tyskerne kom i gang, og aftalen faldt på plads.

»Jeg undersøgte, om Tönnies havde en reel interesse i at købe Tican. Det viste sig, at timingen var rigtig,« siger han.

Ved årsskiftet venter Ove Thejls, at den endelige aftale er faldet på plads.