Thrane & Thrane skinner på sommerbørsen

Et overraskende godt regnskab for fjerde kvartal, et direktørskifte samt positive anbefalinger fra blandt andre Danske Equities og Aktieugebrevet har fået kommunikationvirksomheden Thrane og Thrane til at stige pænt i sommer.

Aktien, der tirsdag middag kostede 391 kr. - 6 kr. højere end mandag, er siden 8. juni steget fra 290 kr. eller med knap 35 pct.

Siden nytår er stigning dog mere beskedne knap 23 pct.

Aktien er alene de seneste fem handelsdage steget mere end 50 kr. Niveauet er rekord siden selskabet blev noteret i mart 2001 til kurs 120.

Tre faktorer kan forklare kursudviklingen:

Selskabet har efter et skuffende regnskab for tredje kvartal overrasket markedet med et godt regnskab for fjerde kvartal i juni garneret med pæne udsigter for indeværende regnskabsår.

Regnskabet fik analytikere til at løfte anbefalingen af selskabet. Danske Equities anbefalede efter regnskabet "køb", mens Aktieugebrevet satte et kursmål på 405 kr. efter regnskabet og så "stort potentiale i aktien".

En faktor, der er med til at løfte aktien var, at selskabet fik ny direktør 5. juli. Bestyrelsesmedlem Walther Thygesen, der var direktør for Hewlett-Packard i Danmark, blev udnævnt til direktør som afløser for storaktionæren Lars Thrane, der var indsat som midlertidig direktør efter fyringen i foråret af den hidtidige direktør Henrik Lunde.

(RB-Børsen)