Thrane søsætter nyt livsværk

To år efter sin bitre afsked med hjerte­barnet Thrane & Thrane vender erhvervsmanden Lars Thrane tilbage med en højteknologisk navigationsvirksomhed i eget navn.

Lars Thrane A/S’ metier bliver navigation, men hvilke produkter, det nyoprettede aktieselskab skal fremstille, holder han foreløbig som en forretningshemmelighed Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er det næste livsværk.«

Lars Thrane er ikke i tvivl. Selskabet er måske stadig spædt og CVR-nummeret kun netop undfanget. Men hans nyoprettede teknologivirksomhed vil få ligeså stor betydning for ham, som satellittelefon-virksomheden Thrane & Thrane havde det, indtil han mistede kontrollen over livsværket efter Cobhams fjendtlige overtagelse i 2012.

Den kontante erhvervsmands nye speciale bliver en ny vej. For i modsætning til Cobham Satcom, som Thrane & Thrane hedder i dag, skal hans nye projekt ikke producere satellit- og kommunikationsudstyr. Lars Thrane A/S’ metier bliver i stedet navigation, men hvilke produkter, det nyoprettede aktieselskab skal fremstille, holder han foreløbig som en forretningshemmelighed.

Med valget af navigationsudstyr som speciale kommer Lars Thrane umiddelbart ikke i direkte konkurrence med sin gamle virksomhed, som en konkurrenceklausul da også forbyder ham indtil 1. december i år. På spørgsmålet om, hvad der skal ske derefter, svarer han, at »det eneste, jeg kan sige om det, er, at ingen ved, hvad der på sigt skal ske. Lige nu har vi ingen planer om at lave kommunikationsudstyr«.

Hos rivalen Cobham Satcom ønsker senior vice president, Paul Jona, ikke at kommentere Lars Thranes nye erhvervsfremstød med henvisning til, at han ikke har nogen viden om stiftelsen af Lars Thrane A/S.