Thrane-chef afviser ny nedjustering

Lars Thrane, der i endnu godt en uge er administrerende direktør i kommunikationsvirksomheden Thrane & Thrane, har en "komfortabel" mavefornemmelse i forhold til virksomhedens evne til at leve op til sine egne forventninger af de regnskabsmæssige præstationer i 2007/08.

Lars Thrane, administrerende direktør i kommunikationsvirksomheden Thrane & Thrane, tror på virksomhedens evne til at leve op til forventningerne af de regnskabsmæssige præstationer i 2007/08. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Sidste regnskabsår snublede forventningerne over en nedjustering i regnskabsårets tredje kvartal. Men det vil ikke ske i år, mener altså medstifterens mave.

"Jeg tror, det lykkes," konkluderede Lars Thrane og henviste bl.a. til den ordreindgang, virksomheden har haft.

Regnskabet for første kvartal, der blev præsenteret fredag, er især præget af ordremæssigt backlog - med andre ord har virksomheden ikke kunnet følge med ordreindgangen i sidste års sidste kvartal og første kvartal i år.

"Men det er et intern problem, og det kan vi løse. Det er ikke et eksternt problem, som ligger uden for vores kontrol," pointerede den afgående direktør.

Ved præsentationen af halvårsregnskabet var det koncernledelsens klare opfattelse, at Thrane & Thrane er kommet op på den nødvendige produktionskapacitet i den allerede forløbne del af andet kvartal.

"Vi har den kapacitet, der skal til," sagde Lars Thrane.

Der er skruet op for produktionen, Både intern med to-holdskift og hos underleverandørerne, hvor Thrane & Thrane er så stor en kunde, at leverandørerne gerne øger kapaciteten for at kunne følge med.

Thrane & Thrane fik i første kvartal et overskud 18,7 mio. kr. ud af en omsætning på 251 mio. kr. I samme kvartal sidste år var overskuddet på 9,7 mio. kr. ud af en omsætning på 197 mio. kr. Forventningerne til regnskabet for hele 2006/07 er fortsat en omsætning på 1350 mio. kr. og en overskudsgrad på 15 pct.

I første kvartal blev overskudgraden kun på 6,9 pct. Men den retter sig ifølge kommunikationschefen, John Alexandersen, efterhånden som omsætningen vokser.

I første kvartal sidste år var overskudsgraden på 6,2 pct., mens den på årsbasis nåede 10,5 pct.

Lars Thrane, der er medstifter af virksomheden afløses 1. september af Hewlett-Packard Danmarks direktør, Walther Thygesen, på posten som administrerende topchef for Lyngby-koncernen.
(RB-Børsen)