Thrane-boss har store ambitioner for nyt marked

Walther Thygesen, der er administrerende direktør i Thrane & Thrane, forventer at selskabet bliver en væsentlig aktør på det nye Global Xpress-marked.

Thrane & Thrane leverer en stor del af kommunikationsudstyret til søens folk. Nu åbner der sig et nyt marked, og det vil den administrerende direktør, Walther Thygesen, med på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Begrænset organisk vækst har i mange år været virkeligheden for kommunikationsselskabet Thrane & Thrane. Virksomheden har simpelthen haft så store markedsandele på de områder, hvor de opererer, at der dårligt har været muligheder for vækst.

Men dørene ser nu ud til at åbne sig til nye jagtmarker.


I løbet af 2013 og 2014 sender Inmarsat tre satellitter op, der skal være fundamentet for den ny og superhurtige Global Xpress-satellitdækning, som Thrane & Thrane skal levere terminaler til.

"Vores fokus er på det maritime marked, som Inmarsat også lancerer først. Derfor forventer vi os temmelig meget af Global Xpress, og vi regner med at blive en væsentlig aktør," siger Walther Thygesen, administrerende direktør i Thrane & Thrane.

Dominerende markedsandel

Lige som flere eksperter, som Berlingske Business har talt med, så forventer Thrane & Thranes administrerende direktør også at kombinere den hurtige men ustabile Global Xpress med dækningen fra det langsomme men uhyre stabile L-bånd, hvor Thrane og Thrane sidder på langt størstedelen af markedet med sine Fleetbroadband-terminaler

"Vores ambition er at blive lige så store på Global Xpress, som vi er det på Fleetbroadband. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan generere indtjening til vores business," siger Walther Thygesen, der regner med, at Inmarsat får stor succes med Global Xpress.

Inmarsat har invisteret 7,3 milliarder kroner i den nye teknologi.