Thorsager har en måned til at redde banken

Bankdirektøren i Vestjysk Bank glæder sig over, at det er 31 dage i marts. Hvert øjeblik tæller i kampen for at tilpasse balancen, så den lever op til de nye kapitalkrav fra EU. Alternativet er ikke at kunne opfylde Finanstilsynets solvenskrav.

Vagn Thorsager har travlt. Ved udgangen af denne måned skal banken være rettet til, så den overholder den nye finansielle regulering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der ligger en travl måned foran de ansatte i Vestjysk Bank.

Banken kæmper for at blive klar til de nye kapitalkrav fra EU, og når man det ikke, vil banken ryge under det solvensniveau, som Finanstilsynet kræver.

Skæringsdatoen er den 31. - i denne måned.

Administrerende direktør Vagn Thorsager er meget bevidst om det tidspres, han er under.

»Som vi skriver, har vi dialog med forskellige modparter om det ene og det andet, og vi er selvfølgelig glade for, at der er 31 dage i marts. Men vi er jo kommet ind marts, og der er et tidspres i og med, at vi ikke kan sige, hvor langt vi kommer,« siger Vagn Thorsager.Opgaven er at slanke balancen og særligt reducere eller skille sig helt af med de engagementer, som kræver en høj kapitalbuffer. Lykkedes det ikke, vil der skulle skæres op til to procentpoint af solvensen, og dermed lever banken ikke op det til individuelle solvenskrav fastsat af Finanstilsynet.

»Så vil der ske det, at vi vi informerer Finanstilsynet, som vi i øvrigt løbende er i tæt dialog med. Så lytter de, og giver os formentlig en dispensation til at drive banken og lave en genopretningsplan. Det er vi selvfølgelig ikke stolte af, men vi driver banken videre på normal vis,« siger Vagn Thorsager.

Givet at banken når i mål, og konjunkturerne forbliver stabile, forventer han at kunne hente et tilfredsstillende basisresultat på mellem 450 og 500 millioner kroner i 2014.

Den aktuelle uro i Ukraine bekymrer dog bankdirektøren. Mandag morgen sætter den sit tydelige præg på de finansielle markeder, og også svineeksporten er påvirket, fortæller Vagn Thorsager, som har mange landbrugskunder blandt sine udlån.

»Det ser ud til, at konjunkturerne går den rigtige vej, men der er ingen, der kan lide at se det, der sker i Ukraine. Dele af vores eksport af svinekød er blevet ramt, og det kan aflæses i afregningspriserne til landbrugene. Vi håber, at det bliver midlertidigt,« siger Vagn Thorsager.