Thomas Borgen får 15 mio. kr. for opsigelse

Danske Banks tidligere topchef får 15 millioner kroner med sig ud af døren, men siger dog nej tak til en række millioner.

Thomas Borgen stoppede som Danske Bank-topchef i 2018 i kølvandet på bankens hvidvaskskandale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Selv om Thomas Borgen er trådt tilbage som topchef for Danske Bank, så bliver han fortsat aflønnet frem til udgangen af september 2019. Det betyder, at han uden at være til stede i Holmens Kanal kan sætte 15 mio. kr. ind på sin bankkonto i perioden.

Det står oplyst i bankens årsregnskab, som er blevet offentliggjort fredag morgen. Men Thomas Borgen har dog også takket nej til en del penge.

»I lyset af de usædvanlige omstændigheder i 2018 har Thomas F. Borgen frafaldet sin ret til at opnå vederlag i henhold til det kortsigtede incitamentsprogram i 2018,« står der i regnskabet.

Sammen med en række andre elementer betyder det, at den tidligere topchef har takket nej til 7,2 mio. kr., oplyser Danske Bank.

Thomas Borgen er ikke den eneste direktør, der har forladt banken i 2018. Den tidligere chef for Wealth Management-divisionen, Tonny Thierry Andersen, valgte i forbindelse med april måneds ledelsesrokade i banken at sige tak for denne gang. Hans ansættelse hos Danske Bank-koncernen slutter den 30. oktober 2019. I denne periode tjener Tonny Thierry Andersen yderligere 14,7 mio. kr., heraf 5,8 mio. kr. i 2018.

Endelig er der den tidligere Business Banking-direktør Lars Mørch, der blev ofret som følge af hvidvaskskandalen en måned før, at Finanstilsynet i maj kom med dens hårde kritik af Danske Bank. Han har fået 12,6 mio. kr. med sig ud af Danske Bank.