The Internet of Shit

Mens internettet i højere og højere grad integreres i alt fra vandflasker til vaskemaskiner, melder spørgsmålet sig: Hvorfor skal mit køleskab, mit toilet eller min bil kunne gå på nettet?

Blandt de mest besynderlige eksempler, af Internet of Things-produkter, finder man Bluetooth-tamburinen, yogabukserne, som er koblet til internettet, og æggebakken, der jævnligt sender SMSer for at minde dens ejermand om, hvor mange æg vedkommende har tilbage i køleskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSEP LAGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2014 var der ifølge TeliaSonera ti millioner ting i Danmark, som var koblet til internettet.

Men hvorfor skal alting være forbundet til nettet? IT-sikkerhedsekspert Christian Panton er skeptisk over for, at internettet efterhånden tænkes ind i alle produkter og services.

»Hvorfor skulle man have en barnevogn, der kan styres via Bluetooth? Ville du putte dit barn ned i noget, som kan fjernstyres af en fremmed?« spørger han retorisk med henvisning til en ny type barnevogn, som kan fjernstyres via en app på telefonen.

Tamburiner, yogabukser og æggebakker

Skepsissen deler han med en anonym europæisk softwareudvikler, der står bag Twitter-profilen Internet of Shit. På kort tid har profilen fået næsten 60.000 følgere ved dagligt at lægge eksempler på mærkværdige Internet of Things-produkter op på det sociale medie.

Blandt de mest besynderlige eksempler finder man Bluetooth-tamburinen, yogabukserne, som er koblet til internettet, og æggebakken, der jævnligt sender SMSer for at minde dens ejermand om, hvor mange æg vedkommende har tilbage i køleskabet.

Det kan virke unødvendigt at koble en æggebakke til internettet, og af en simpel årsag kan det også være problematisk. Hvis netforbindelsen ryger, virker ingen af dine produkter længere. Kaffemaskinen kan ikke spytte espresso-shots, lyset slukker, varmen i radiatoren forsvinder, toilettet kan ikke skylle ud, ovnen vil ikke tænde, og døren vil ikke låse op. Samtidig ligger du selv livløs på køkkengulvet, fordi din pacemaker er gået i stå.