Thailandsk rigmand køber dansk erhvervshistorie i Bangkok

Den thailandske mangemilliardær Charoen Sirivadhanabhakdi har store planer for gamle ØK-bygninger i Bangkok og vil også gerne have en fod inden for i ØK-fonden.

Charoen Sirivadhanabhakdi ses til højre. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM CHONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ØK-fonden har indgået et partnerskab med en af Thailands rigeste personer, forretningsmanden Charoen Sirivadhanabhakdi, der er kendt som mangemilliardær og ejer af flere store hoteller og stormagasiner samt ølmærket Chang Beer, der er kæmpestort i Thailand.

»Charoen er en god ven af ØK, og han har købt vores gamle hovedsæde i Bangkok på Oriental Avenue, som han desværre ikke har holdt så pænt ved lige. Men det er han ved at gøre noget ved nu,« siger formanden for ØKs Almennyttige Fond, Erik Bøgh Christensen.

»Han har spurgt nogle gange, om han kan blive medlem hos os, men vi er ikke åbne for udenlandske medlemmer. Ikke endnu i hvert fald,« siger ØK-fondens formand videre.

Ifølge Erik Bøgh Christensen planlægger Charoen Sirivadhanabhakdi at bruge ØKs gamle hovedsæde i Thailands hovedstad, Bangkok, der ligesom det gamle danske hovedsæde i København lyder navnet Asia House, som indgangsparti og reception til et helt nyt og kæmpestort hotelbyggeri på Oriental Avenue i Bangkok.

Derudover ejer rigmanden en række gamle centralt placerede ØK-lagerbygninger ved floden i Bangkok, som i dag bl.a. huser restauranter, madmarkeder og et teater.

Herhjemme er Charoen nok især kendt for sin krig mod Carlsberg i starten af 00erne.

I 2002 startede Carlsberg nemlig et joint venture med Charoen Sirivadhanabhakdi og dennes store drikkevareimperium, Thai Beverage, der laver Chang Beer. Samarbejdet var dog en katastrofe, og Carlsberg endte med at smide Charoens folk ud af det fællesejede selskab, fordi de kun promoverede deres egen øl.

Charoen sagsøgte siden Carlsberg, som måtte hoste op med ca. 730 mio. kr. til Charoen i et forlig og samtidig ydmyget forlade Thailand.