Thailands rigeste familie køber Illumbygning

Finansvirksomheden Blackrock har solgt Illumbygningen for mellem 2,5-3 milliarder kroner, og køberen er thailandsk rigmand.

Foto: Tomas Bertelsen. Stormagasinet Illum's på Strøget.
Læs mere
Fold sammen

Finansvirksomheden Blackrock sælger Illumbygningen i midten af København til den thailandske konglomerat Central Group for, hvad der vurderes til mellem 2,5 og tre milliarder kroner. Det skriver Børsen torsdag.

Den historiske bygning, som siden 1899 har huset Illum, skifter hænder, og den kommer nu under ejerskab af den enorme thailandske virksomhed Central Group. Bygningen har været under ejerskab af Blackrock, siden Blackrock overtog kapitalfonden MGPA, der købte den i 2011.

»Der er ingen tvivl om, at det er en ejendomshandel i en meget sjælden klasse. Der er ikke mange ejendomme, der er så store, hverken arealmæssigt eller lejemæssigt, så det bliver næsten med sikkerhed årets største enkelttransaktion,« siger Peter Winther, der er partner og administrerende direktør i ejendomsrådgiveren Sadolin & Albæk.

Thailandske Central Group ejer allerede italienske La Rinascente, som siden 2013 har været ejer af stormagasinet Illum. Så nu er bygning og stormagasin igen under samme ejer, men det er en speciel ejer. Forbes anslår, at Chirathivat-familien, som ejer Central Group, er god for 87,5 milliarder kroner og dermed er thailands rigeste familie.

De 44.000 kvadratmeter har siden 2011 undergået en større renovering, og bygningen skal fortsat huse Illums stormagasin.Den nye thailandske ejer siger til Børsen, at Illum planlægger at udvikle madafdelingen yderligere med nye koncepter, og det overvejes at indrette luksushotel i toppen af bygningen.

Det vurderes, at Blackrock tjener i omegnen af 1 mia. kr. på bygningen efter ca. to års ejerskab.