Thai Beverage har købt majoritetspost i Sabeco i Vietnam

Thai Beverage har gennem en vietnamesisk partner købt en majoritetspost i Vietnams største bryggeri, Sabeco.

Arkivfoto: Thai Beverage har gennem en vietnamesisk partner købt en majoritetspost i Vietnams største bryggeri, Sabeco. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nguyen Huy Kham
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News

Købet er sket gennem Vietnam Beverage, som ThaiBev ejer en andel af. Købsprisen for andelen på 53,6 pct. er oplyst til 4,8 mia. dollar.

Andre globale bryggerier som amerikanske ABInbev og japanske Asahi har været interesserede, men prisen afskrækkede tilsyneladende. Aktierne i Sabeco er steget 54 pct. i år.

Sabeco er det største bryggeri i Vietnam med hovedvægten i den sydlige del af landet. Markedsandelen er ifølge Bloomberg omkring 40 pct., mens Heineken har en andel på 20-25 pct., Habeco, der er delvis ejet af Carlsberg, ligger lige under 20 pct., og Carlsberg-produkter har en andel 5-10 pct. af markedet.

Salget af Sabeco er sket som led i den vietnamesiske regerings privatisering af tidligere statsvirksomheder.

Carlsberg er i øjeblikket i forhandlinger om at øge sin andel af Habeco, der er førende i den nordlige del af Vietnam. Der ventes ifølge flere medier en afklaring i første kvartal næste år. Det er også et led i privatiseringen i Vietnam.

Salget af Sabeco kan ses som et skridt på vejen mod en afklaring af Habeco. Carlsberg har i flere år gerne villet øge sin andel.

/ritzau/FINANS