Texas Instruments oplevede salgsvækst for første gang i et år

Elektronikkæmpen Texas Instruments, der blandt andet er kendt for sine lommeregnere, kom ud af andet kvartal med en bedre omsætning og indtjening end kalkuleret blandt analytikerne.

Texas Instruments sælger tusindvis af forskellige produkter lige fra forbrugerelektronik til militært isenkram. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske elektronikproducent øgede omsætningen til 3,27 mia. dollar i kvartalet, mens indtjeningen steg til 779 mio. dollar - eller 76 cent per aktie.

Til sammenligning havde analytikerne regnet sig frem til, at omsætningen burde lande på 3,20 mia. dollar, mens de havde indregnet en indtjening på 72 cent per aktie, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Det er første gang i et år, at selskabet kan melde om salgsvækst i et kvartal, og Texas Instruments forventer, at det fortsætter i tredje kvartal, skriver Bloomberg.

Selskabet, der også producerer analoge chips til eksempelvis biler og mobiltelefoner, forventer i kvartalet en omsætning på mellem 3,34 mia. dollar til 3,62 mia. dollar, mens indtjeningen ventes at lande et sted mellem 81 cent og 91 cent per aktie. Analytikernes forventninger lyder på henholdsvis 3,38 mia. dollar og 81 cent per aktie.

Texas Instruments sælger tusindvis af forskellige produkter lige fra forbrugerelektronik til militært isenkram. Investorer og analytikere bruger ofte virksomhedens resultater og udsigter som grundlag for at vurdere den generelle tilstand af økonomien.

Aktien steg 6,2 pct. i mandagens eftermarked.