Texas Instruments med plusregnskab trods minus fra PC-salget

Texas Instruments, der producerer analoge chipset til eksempelvis biler og mobiltelefoner, overgik pænt markedets forventninger til regnskabet for andet kvartal. Det på trods af, at PC-markedet er hårdt ramt.

Foto: LARRY W. SMITH. Texas Instruments, hvis hovedkvarter ligger i byen Dallas i den amerikanske stat Texas, er herhjemme nok mest kendt for deres regnemaskiner.
Læs mere
Fold sammen

Nettoresultatet steg med 48 pct. til 660 mio. dollar svarende til 48 cent per aktie. Fraregnet ekstraordinære poster var resultatet mindre prangende 42 cent, en spids over markedets forventninger på 41 cent ifølge Bloomberg News. Omsætningen faldt til 3,05 mia. dollar mod ventet i markedet 3,06 mia. dollar.

For tredje kvartal estimerer Texas Instruments en omsætning på 3,09 til 3,35 mia. dollar og et resultat per aktie på 49 til 57 cent. Markedet venter ifølge Bloomberg 3,2 mia. dollar og 51 cent på de poster.

»Ud over PC-salget forventer vi, at de fleste af vores markeder vil vise vækst. Markedet til bilindustrien og industrien vil fortsætte med at vokse, og vi så sene tegn på en bedring i markedet for kommunikationsinfrastruktur. Det venter vi vil fortsætte,« sagde finansdirektør Kevin March til Bloomberg News efter regnskabet.

Texas Instruments, som de fleste danskere nok kender for deres regnemaskiner, producerer analoge chips, der omsætter berøring eller lyd til elektroniske signaler. Disse bruges i en myriade af industrier.