Teva byder 40,5 mia. dollar for Allergan Generics

Allerede i weekenden var der rygter om, at noget stort var i støbeskeen, og at den pågældende handel formentlig ville blive offentliggjort mandag.

Det israelske medicinalselskab Teva Pharmaceutical Industries har mandag formiddag offentliggjort en aftale med amerikanske Allergan om køb af Allergan Generics for 40,5 mia. dollar. (276 mia. kr.) Fold sammen
Læs mere
Foto: MENAHEM KAHANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det israelske medicinalselskab Teva Pharmaceutical Industries har mandag formiddag offentliggjort en aftale med amerikanske Allergan om køb af Allergan Generics for 40,5 mia. dollar. (276 mia. kr.)

Allerede i weekenden havde Wall Street Journal fået et nys om, at noget stort var i støbeskeen, og at den pågældende handel formentlig ville blive offentliggjort mandag.

Falder handlen på plads rykker Teva op i top-10 blandt verdens største medicinalselskaber. I forvejen er selskabet den største inden for generisk medicin, kopimedicin, med en omsætning sidste år på 9,1 mia. dollar.

Når transaktionen kan afsluttes betaler Teva 33,75 mia. dollar kontant, og desuden betales med Teva-aktier i dag værdisat til 6,75 mia. dollar.

Med købet af Allergan Generics tilbagetrækker Teva omvendt det købstilbud, det havde lagt på rivalen Mylan.