Test af bærbare computere

Fremgang. Moderne bærbare handler heldigvis ikke længere kun om processorhastigheder. Levetiden på batteriet er for alvor kommet i højsædet.

Det er lækkert med en bærbar computer. Der er masser af frihed og fleksibilitet forbundet med sådan en maskine, men det har ofte været en kort fornøjelse på grund af manglende kapacitet i batteriet.

Men det er ved at ændre sig, for producenterne har for alvor erkendt, at der simpelthen bare skal længere levetid på batteriet.

Dermed er de dage, hvor det efter halvanden times brug var tid til at finde en stikkontakt, heldigvis ovre. I dag leverer bærbare snildt en levetid på tre til fire timer, og det gør virkelig en forskel.

Vi er dog stadig et stykke vej fra de magiske otte timer, der gør computeren brugbar i en hel arbejdsdag, men målet kommer hele tiden tættere på.

Bevares, man kan selvfølgelig godt have et ekstra batteri med i tasken, men når vægt og komfort spiller en stor rolle, er det ikke altid en optimal løsning, og så skal man jo i øvrigt lige huske at oplade det ekstra batteri, hvilket nemt kan glippe.

Masser af udstyrDet bedste er dog, at resultatet er nået uden at computerne har mistet de øvrige funktioner. Fingeraftrykslæsere, kamera og skærme i bredformat er heldigvis at finde i maskinerne, og selv om nogle funktioner er vigtigere end andre, er det alligevel rart at se, at det ikke kun handler om størrelsen på processoren.

Som forretningsmand kan man også glæde sig over de løbende forbedringer inden for sikkerhed.

I dag er mange bærbare udstyret med teknologier, der beskytter harddisken, og der bliver løbende føjet nye teknologier til, der skal beskytte den til tider noget udsatte maskine.

Så mens udstyrslisten vokser, sikkerheden bliver bedre og batteriet lever længere, er der dog én ting, der ikke ændrer sig synderligt, og det er selvfølgelig prisen.

Man får mere og mere for pengene, men hvis man vil have en bærbar i topklassen, så skal man regne med, at det vil koste omkring 15.000 kr, og på det punkt vil tingene nok aldrig ændre sig.