Teslaproduktion kan ende med tur til gældsmarkedet

Foto: JOE RAEDLE

Elbilproducenten Teslas planer om at lancere sin første bil for almindelige bilkunder kan betyde, at bilkoncernen kan ende i »produktionshelvede« og løbe tør for likviditet senere på året.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge Teslas topchef, Elon Musk, står virksomheden over for store udfordringer, når Tesla skal lære at producere den nye Model 3 i et meget større omgang end tidligere produktioner.

»Da jeg sagde produktionshelvede, mente jeg det. Men det ved vi, vi har selv indgået i det, og vi vil ikke give helvede skylden, fordi det var os, der købte billetten,« siger Elon Musk til Wall Street Journal.

Ifølge elbilproducenten kan produktionsomkostningerne for Model 3 dækkes af stigende indtægter, og de tre milliarder dollar (18,8 mia. kr.), som firmaet har stående på kontoen. Men analytikere sår tvivl om, hvorvidt Tesla kommer til at have noget tilbage på kontoen efter produktionsopstarten.

Ifølge Elon Musk har selskabet forhandlet mere gunstige aftaler med sine producenter, men topchefen udelukker ikke, at firmaet vil ende med at skulle en tur forbi gældsmarkedet.

Tesla producerede sidste år i gennemsnit under 2000 biler om ugen, og nu vil selskabet sætte skub i produktionen og producere 10.000 Model 3-biler om ugen inden udgangen af 2018.