Tesla vil rejse 500 mio. dollar gennem aktiesalg

Foto: REBECCA COOK.
Læs mere
Fold sammen

Tesla foreslår at sælge aktier til en værdi på 500 mio. dollar i en ny runde af fundraising. Omkostningerne ved at forstyrre den globale, konventionelle bilindustri med de pebrede elbiler er nemlig dyrere, end den administrerende direktør Elon Musk oprindeligt troede.

Det skriver Wall Street Journal.

- Tesla er i stand til meget billigt at rejse penge gennem aktiesalg uden megen fortynding. Det viser styrken i dyrt materiel. Eksisterende investorer vil blive ramt på en fortynding på 1,6 pct. baseret på onsdagens afsluttende aktiekurs på 238,17 dollar, siger Efraim Levy, egenkapital-analytiker hos S&P Capital IQ.

Elon Musk har ellers sagt i de seneste år, at han ikke mener, at Tesla skal sælge nye aktier til at finansiere den næste generation af køretøjer. Tesla sagde torsdag, at provenuet fra aktieudbuddet vil blive anvendt til mange forskellige formål, herunder vækst af showrooms, servicecentre og udviklingen af forretningen for energiopbevaring . Teslas markedsværdi er i dag på 30,8 mia. dollar, hvilket er mere end halvdelen af de langt større rivaler General Motor og Ford Motor.