Tesla tilbagekalder alle Model X-biler

Den amerikanske elbilproducent Tesla tilbagekalder alle biler af udgaven Model X, der er solgt indtil slutningen af marts, for at reparere et sikkerhedsproblem.

Foto: SUSANA BATES. Den amerikanske elbilproducent Tesla tilbagekalder alle biler af udgaven Model X, der er solgt indtil slutningen af marts, for at reparere et sikkerhedsproblem.
Læs mere
Fold sammen

Tilbagekaldelse af de nye biler er endnu et bump på vejen for Tesla, der var næsten to år forsinket, da leveringen af Model X begyndte i september. Desuden havde Tesla i slutningen af 2015 kun leveret 206 biler, hvilket gjorde at selskabet missede sit salgsmål for fjerde kvartal.

Det skriver Financial Times.

Det er en crashtest i Europa, der er skyld i tilbagekaldelsen, da den viste et mindre sikkerhedsproblem ved sæderne på tredje række.

- På trods af tidligere succesfulde test og ingen rapporterede problemer med tredje sæderække, har vi besluttet at udføre en frivillig tilbagekaldelse og for en sikkerheds skyld udskifte sæderne, skriver Tesla ifølge Financial Times i en pressemeddelelse.

Nyheden fik mandag Tesla-aktien til at falde tilbage fra en ellers positiv start på dagen og lande 0,1 pct. lavere i 249,92 dollar.