Tesla-stifter vil levere internet fra 4.000 mini-satellitter

Entreprenøren og Tesla-stifter Elon Musk har bedt om tilladelse fra de amerikanske myndigheder til at igangsætte test af et planlagt netværk, der skal levere internet til alle verdens afkroge fra 4.000 små satellitter.

Foto: DAVID MCNEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom ideen ikke er banebrydende og ny, er det måske værd at tage notits af, hvad end den enormt succesrige serieiværksætter Elon Musk kaster sin opmærksomhed - og betragtelige formue - efter.

Det skriver Version2.

Musks rumfirma, SpaceX, har netop ansøgt den amerikanske myndighed med ansvar for at regulere tele- og internet-industrien, FCC, om lov til at indlede forsøg med at sætte små satellitter i lavt kredsløb og teste kommunikationen mellem de små satellitter og ned til to jordstationer.

Det skriver Washington Post.

Hvis forsøgene går godt, regner Musk og FCC med, at det endelige netværk, der skal tælle intet mindre end 4.000 satellitter, vil være fuldt udbygget og klar til drift inden for fem år.

Det enorme satellitnetværk skal være et reelt alternativ til gængse bredbåndsleverandører, ligesom det er visionen, at det bliver det eneste alternativ i øde lokationer for folk, der endnu aldrig har været online, beretter Version2.

Elon Musk er ikke den første, der vil udrulle internet med massevis af små satellitter, og en række rige entreprenører - herunder Bill Gates - har tidligere luftet ideen, men er gået bort fra den, da omkostningerne viste sig at stikke af.

Musk har dog den klare fordel at eje raketterne, der skal udbygge netværket.