Tesla solgte kun 127 biler i Danmark: Skal have hjælp af moderselskabet

Tesla Danmark kom ud af 2016 med et rekordstort underskud på 15 mio. kr. efter kun at have solgt 127 biler. Hele egenkapitalen er nu væk.

Tesla sælger stort i hele verden, men i Danmark er salget gået i stå. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout .
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tesla var engang en succes i Danmark. I 2015 solgte bilfirmaet 2.814 elbiler i Danmark. Men så indførte regeringen en højere afgift på elbiler, og nu er salget gået helt i stå. Sidste år blev der blot solgt 127 Tesla-biler i Danmark. Salget er altså styrtdykket med 95 pct.

Det skriver Finans.dk

I 2016 kom selskabets danske afdeling ud med et rekordstort underskud på 15 mio. kr.

Det store underskud betyder, at Tesla nu har tabt sin egenkapital i Danmark. Derfor skal de have hjælp af det amerikanske moderselskab. Det fremgår ikke af regnskabet, hvor meget Tesla-koncernen har postet i den danske afdeling, men den finansielle støtte har stået på i 15 måneder.

Tesla forventer ikke, at det kommer til at gå ret meget bedre med salget i år.

»Vores service og salgsorganisation har stabiliseret sig, og derfor forudser vi ikke nogle signifikante investeringer eller stigninger i medarbejderstaben i den nære fremtid,« skriver Teslas danske datterselskab i regnskabet.

I oktober 2015 blev V-regeringen enige med S, R og DF om, at elbiler ikke længere skulle været fritaget for registreringsafgiften. I stedet skulle afgiften gradvist trappes op over en femårig periode, således at elbiler fra januar 2020 skulle betale fuld registreringsafgift. Det er gået hårdt udover salget af elbiler og altså også Tesla, som regnskabet viser.

Det meget begrænsede salg af elbiler i Danmark fik i april regeringen til at lempe reglerne lidt.