Tesla rapporterer om forsinkelse for sin nye Model 3

Foto: James Glover. A prototype of the Tesla Model 3 is on display in front of the factory during a media tour of the Tesla Gigafactory which will produce batteries for the electric carmaker in Sparks, Nevada on U.S. July 26, 2016. REUTERS/James Glover II/File Photo
Læs mere
Fold sammen

Elbilproducenten Tesla har skubbet sine produktionsmål for dens nye Model 3-bil tilbage med tre måneder, efter at bilproducenten har oplevet store problemer på sin batterifabrik i Nevada.

Det skriver Financial Times.

For en måned siden offentliggjorde Tesla, at det var bagud i produktionen af sin nye Model 3, og nu siger Tesla, at den skubber produktionsmålene med et kvartal. Udtalelsen fik Teslas aktier til at falde med næsten 5 pct. onsdag.

Ifølge Financial Times har Teslas administrerende direktør, Elon Musk, sagt fra begyndelsen, at produktionen af Model 3, som skal være verdens første elektriske bil solgt til massemarkedet, risikerede indkøringsproblemer.

Tesla skyder skylden på sin Nevada-fabrik, hvor en kompleks produktionsproces, hvor lithium-ion-celler skal pakkes sammen i moduler, før cellerne bliver samlet med den færdige batteripakke, forvolder problemer.

Tesla siger til Financial Times, at en af selskabets leverandører har bakket ud, hvilket har gjort, at Tesla er nødt til at omskrive hele softwaren til dele af batteriproduktionssystemet, hvilket har forsinket hele processen.

De seneste oplysninger viser, at problemet hos Tesla er større end, hvad producenten gav udtryk for for en måned siden, hvor selskabet blot sagde, at det led af flaskehalsproblemer, som den forventede at løse i den nære fremtid.

Tesla forventer, at det kan forbedre indtjeningen markant i 2018, men forsinkelsen af Model 3 vil resultere i et fald i indtjeningen i de tre sidste måneder af finansåret i 2017.