Tesla opfylder igen ikke egne mål

Tesla Motors lever for tredje kvartal i træk ikke op til målsætningen for leveringer, da firmaet kæmper med produktionen af modellen Model X. Antallet af leverede biler ligger 15 pct. under selskabets egen forudsigelser. Tesla udfordres fra flere sider, netop som selskabet har sat et ambitiøst mål for den kommende Model 3. Det skriver Financial Times.

Tesla Motors lever for tredje kvartal i træk ikke op til målsætningen for leveringer, da firmaet kæmper med produktionen af modellen Model X. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tomasz Majewski Photography

Leveringen af Model X crossover sport utility vehicle (SUV) endte i andet kvartal på 14.370 biler, hvilket er 440 biler færre end i første kvartal og et stykke fra målsætningen om 17.000 biler. Efter første kvartal begrundede Tesla skuffelsen med selskabets for høje ambitionsniveau for bildesignet. Tesla havde forsøgt at berolige investorer om, at selskabet blot stod over for opstartsvanskeligheder, og det der ikke var dybere problemer med hverken produktion eller efterspørgsel.

Tesla har for nylig sat ambitiøse mål for Model 3, der målrettes det brede marked. Topchef Elon Musk udtaler, at Model 3 er designet med langt færre dele og til at nå en højere volume.

Teslas produktions- og leveringsudfordringer med Model X kommer, som Tesla står over for andre bekymringer, der også skyldes selskabets ambitionsniveau. Teslas aktier led et dyk for to uger siden, da Elon Musk offentliggjorde et bud på at overtage solenergi-firmaet Solarcity med planen om at skabe det første bæredygtige energikonglomerat.

Desuden undersøges selskabet af myndigheder efter en mand døde ved at sætte sin Tesla på "Autopilot", der er verdens hidtil mest avancerede selvkørende bilfunktion.