Tescos indtjening på hjemmemarkederne slår forventningerne

Den britiske supermarkedskæde Tesco kom ud af første halvår af regnskabsåret 2015/2016 med et fald i driftsresultatet, der ikke var helt så stort som ventet. Det skriver Bloomberg News.

Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På verdensplan er det sammenlignelige salg vokset 1 pct., mens salget i Storbritannien er faldet 1,1 pct., skriver Tesco. Tesco venter, at både det internationale salg og rentabiliteten vil forbedres i andet halvår, skriver Bloomberg News.

Driftsoverskuddet eksklusiv engangsomkostninger faldt 69 pct. og landede på 166 mio. pund, godt 1675 mio. kr., hvilket var en del bedre end analytikernes estimater på 130 mio. pund. Resultatet kan skabe håb for, at Tesco er på vej på ret køl igen efter et år præget af nedjusteringer og en regnskabsskandale.

- Vi har leveret ændringer af hidtil uset størrelse i vores forretning over de sidste 12 måneder, og det virker, siger administrerende direktør Dave Lewis ifølge Bloomberg News i meddelelsen.

Tesco fortæller ligeledes, at man har besluttet sig for ikke at sælge analyseenheden Dunnhumby, hvilket ellers har været forsøgt. Goldman Sachs har været udnævnt som rådgiver i salgsprocessen.