Tescos formand trækker sig efter skandale

Formanden trækker sig efter regnskabsfusk for 2,5 milliarder kroner i det britiske supermarked.

Tescos formand trækker sig efter regnskabsskandalen, hvis omfang er på knap 2,5 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tesco har allerede fået ny administrerende direktør og ny finansdirektør, men nu skal supermarkedskæden også finde en ny bestyrelsesformand.

Skandalen, hvor supermarkedet havde fusket med regnskabet og pumpet resultaterne flere milliarder i vejret, får nemlig den nuværende bestyrelsesformand, Sir Richard Broadbent, til at trække sig, meddeler han i forbindelse med supermarkedets kvartalsregnskab.

"De spørgsmål, der er kommet frem for dagens lys i de seneste uger, er meget beklagelige. Vi har handlet hurtigt for at klarlægge de økonomiske resultater i selskabet. En ny ledelse er på plads til at tage fat på de grundlæggende årsager til fejlinformationen samt at udvikle og gennemføre de tiltag, der vil bygge virksomhedens fremtid," siger han.

"Jeg er overbevist om, at den nye administrerende direktør og koncernfinansdirektør vil handle hurtigt og effektivt i denne henseende. Når overgangen er gennemført og forretningsplanerne er på plads, vil det markere begyndelsen på en ny fase for virksomheden, og jeg vil nu begynde at gøde jorden for at sikre en velordnet proces for min egen tilbagetræden på det tidspunkt."

Deloitte har, siden skandalen blev offentligt kendt den 22. september, gennemført en undersøgelse af omfanget. Resultatet af undersøgelsen viser, at regnskabstallene var oversolgt med 2.487 millioner kroner.

Kvartalsregnskabet viser i øvrigt en omsætningsvækst på 4,4 procent til 34 milliarder pund.