Tescos finansdirektør får stort gyldent håndtryk

Laurie McIlwee, Tescos tidligere finansdirektør, får et 1 mio. pund stort gyldent håndtryk i næste uge, selvom den kriseramte detailhandelskæde er involveret i en 250 mio. pund stor regnskabsmæssig skandale.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af at undersøgelsen kun lige er startet, så vil McIlwee blive kontant afregnet som anført i hans kontrakt.

Det skriver The Guardian.

I mandags måtte Tesco, verdens tredjestørste detailhandler, indrømme, at virksomhedens profit for første finansielle halvår er 250 mio. pund mindre end forventet på grund af mistanke om forkert håndtering af betalinger fra leverandører. McIlwee forlod virksomheden i april og fik at vide, at han skulle holde sig væk fra kontoret. Fratrædelsesgodtgørelsen til den tidligere finansdirektør lyder på 970.800 pund, hvilket bl.a. indbefatter en årsløn på 886.420 pund samt en bil til en værdi af 84.460 pund i henhold til selskabets regnskaber.

Indtil videre er der ingen indikation af, at McIlwee har spillet nogen rolle i den forkerte håndtering af betalingerne. McIlwees afgang efterlod et tomrum, som ikke blev udfyldt af de ellers erfarne, tidligere finansdirektører i bestyrelsen. I stedet ventede Tesco på, at afløseren, Alan Stewart, fik lov at fratræde sin stilling hos Marks & Spencer. Denne beslutning kan have bidraget til krisen.

- Det virker ubegribeligt, at en detailkæmpe som Tesco ikke konstant har en fuldtidsansat finansdirektør med ansvaret for alt, siger Adrian Bailey, formand for den magtfulde Commons Business Select komite, som undersøger forholdene hos detailkæden.