Tesco tygger på frasalg i Europa

Den britiske supermarkedskoncern Tesco solgte mandag sin sydkoreanske forretning for mere end 4 mia. pund, men det afholder ikke selskabet fra at køre videre af det spor.

Foto: CARL COURT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Bloomberg News - der har historien fra tre anonyme kilder - skulle Tesco være parat til at sælge dets forretninger i Central- og Østeuropa, som består af omkring 1100 butikker og har en omsætning på 1,9 mia. pund om året.

Der er ikke truffet nogen beslutning endnu, men et salg bliver i øjeblikket diskuteret med supermarkedskædens rådgivere.

Det bliver dog ikke umiddelbart en let opgave at sælge forretningerne, der ligger i landene Ungarn, Polen, Tjekkiet, Slovakiet og Tyrkiet.

Det vurderer Bryan Roberts, analytiker ved Kantar Retail. Han peger på, at Tesco har haft faldende omsætning i området de seneste tre år.

- I de central- og østeuropæiske markeder er de økonomiske forhold hårde. Tesco har fået nogle solide spark fra discountkæder, siger Bryan Roberts til Bloomberg News.

Pengene fra et eventuelt salg vil blive brugt på at nedbringe gæld, som også er planen med de 4,23 mia. pund, som Tesco kan sætte ind på bogen efter salget af de sydkoreanske aktiviteter, Homeplus, der tidligere mandag røg afsted til selskabet MBK Partners.

Tescos gæld lyder på 21,7 mia. pund.

Investorerne har taget forholdsvis afdæmpet imod mandagens frasalg. Tesco-aktien falder 0,2 pct. på børsen i London.