Tesco tager kæmpe nedskrivning på 73 mia. kr.

Den britiske detailgigant Tesco slutter regnskabsåret af med en grim nedskrivning.

Den britiske detailgigant Tesco slutter regnskabsåret af med en grim nedskrivning. Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele 7 mia. pund, eller 73 mia. kr., nedskriver Tesco med onsdag i forbindelse med sine foreløbige resultater for 2014/15.

- Det har været et meget svært år for Tesco. Resultaterne, vi offentliggør i dag, afspejler en forværring i markedet og, væsentligere, en forringelse i vores konkurrenceevne i de senere år, udtaler Tesco-chef Dave Lewis i regnskabet.

- Vi har set de realiteter i øjnene, forsøgt at trække en streg i sandet i forhold til fortiden, og vi er begyndt at bygge op igen. Vi har allerede set opmuntrende tegn fra det, vi har gjort hidtil, fortsætter han.

En portion på 4,7 mia. pund af nedskrivningerne drejer sig om anlægsaktiver, hvilket ifølge Tesco skyldes udfordrende forhold i branchen og faldende overskud.

Derudover nedskrives der 0,6 mia. pund i Kina, et lignende beløb relateret til varebeholdninger, og godt 0,4 mia. pund i forbindelse med restruktureringer.

Tescos underliggende drift gav et overskud på 961 mio. pund, men efter nedskrivningerne tabte supermarkedselskabet hele 6,4 mia. pund.