Tesco stryger til vejrs efter milliardfusion

Storbritanniens største supermarkedskæde, Tesco, har indgået en aftale om opkøb af den britiske fødevaregrossist Booker Group for 3,7 mia. pund. Og det nyder aktierne i de to selskaber fredag rigtig godt af.

Foto: PHIL NOBLE

Opkøbet skal ifølge Tesco bidrage til at kontrollere spredningen af discountforretninger og give selskabet endnu mere eksponering til det såkaldte "convenience"-madmarked, hvor Tesco med fusionen ifølge Bloomberg News får en markedsandel på 30 pct.

- Fusionen med Booker vil styrke Tescos vækstmuligheder yderligere ved at skabe Storbritanniens førende fødevarevirksomhed med samlet ekspertise inden for detailhandel, engroshandel, supply chain og digitale tilbud, udtaler Tescos topchef, Dave Lewis, ifølge Reuters.

Booker er leverandør til 450.000 cateringvirksomheder, herunder kæder som Wagamamas og Byron Burger. Ifølge fusionsaftalen vil investorerne i Booker Group få 0,861 nye Tesco-aktier og 42,6 pence i kontanter for hver aktie, de ejer.

Aktierne i Tesco og Booker Group er de mest stigende i Stoxx 600-indekset fredag. Tescos aktie stiger 8,4 pct., mens aktien i Booker Group stiger hele 15,7 pct.